min

Tags in dit artikel

, ,

Op de Corsair-stand troffen wij vice president Jim Carlton aan. Carlton is verantwoordelijk voor de marketing van Corsair en gaf voor onze camera een uitleg over Corsairs nieuwste producten.

Als eerst werden we gewezen op de nieuwe Corsair Dominator GT-geheugenserie. Zoals we gewend zijn van Corsair is dit extreem goed overklokbaar geheugen. De DDR3-modules op de stand waren geklokt op een snelheid van 2000MHz met een bijzonder lage cas latency van 7. De meeste fabrikanten hebben CL9 en enkelen CL8, vandaar dat Corsair op de CeBIT een hoop bekijks trekt met deze modules.

Als klap op de vuurpijl heeft Corsair een peltier-koeling ontwikkeld voor de Dominator geheugenserie. Doordat de vinnen van de modules geschroefd kunnen worden, wordt er ruimte gecreëerd voor een element. Standaard zal de peltier een paar graden onder de omgevingstemperatuur koelen, als je van condens in je kast houdt, kun je dit systeem overigens overschrijden. De modules zullen in 3GB-kits en 6G-kits zeer binnenkort beschikbaar zijn en zullen van levenslange garantie worden voorzien.

Omgevingstemperatuur 23 graden, modules 18,5 graden.

Corsair komt dit jaar tevens met een nieuwe productlijn, namelijk behuizingen. Vooralsnog zal er slechts een behuizing op de markt gaan komen. De behuizing is ontworpen door systeembouwers en bevat een aantal interessant features die niet alle kasten bevatten. Op onderstaande video zie je welke dat zijn.

Zoals te horen is in het interview, is er bij de ontwikkeling van de kast (die overigens nog geen naam heeft) rekening gehouden met de airflow. Zo zitten de harde schijven in een apart compartiment die via de backplate-tray worden ontdaan van hun warmte. Last but not least hebben de heren van Corsair een plexiglas raampje geplaatst waardoor je je prima opgeruimde kast kunt aanschouwen. Carlton gaf ter informatie aan dat de systeembouwers die het system hebben ontworpen een ’toolless’-design wilden maken. De enige schroeven die je hoeft te gebruiken zijn die voor het moederbord en de pci-sloten. De behuizing zal omstreeks juni dit jaar beschikbaar zijn tegen een prijs van 200 tot 300 dollar. Kijkend naar de concurrentie zal een prijs van 200 dollar dus aannemelijk zijn.