1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Advanced Micro Devices, of kortweg AMD, heeft vandaag laten weten dat het begonnen is met het verschepen van de triple-core Phenom-processors. Hiermee ook ervoor zorgend dat computers met deze chip ook dichterbij komen.

De triple-core processoren worden op dit moment enkel in grote aantallen verscheept naar computerontwikkelaars, zo werd verteld door AMD. Enige andere informatie over de beschikbaarheid en de specificaties wou het bedrijf niet vertellen.`

Verschillende grote producenten, waaronder Dell en HP, hebben laten weten dat zij de nieuwe Phenom-processoren in zullen bouwen in hun desktops. Hierdoor hebben sommige van deze producenten al iets van de specificaties van de nieuwe chip bekend gemaakt.

Zo heeft Dell plannen aangekondigd om de chips in haar OptiPlex 740 te plaatsen. In de online brochure van deze desktop staat dat het zal beschikken over een processor met 1,5 MB aan L2-cache en 2 MB aan gedeelde L3-cache. De genoemde processor is dan dus de nieuwe Phenom-processor. Dell zal haar nieuwe OptiPlex vanaf het tweede kwartaal gaan verschepen, zo deelde een woordvoerster van het bedrijf.

Op de Bulgaarse website van HP staat ook wat informatie over de Phenom Triple-Core 8600B-processor. Op de website staat vermeld dat deze zal lopen op een snelheid van 2.3 GHz en een 1.5 MB grote L2-cache zal hebben.