min

Tags in dit artikel

, ,

De prijzen van DRAM-modules zullen een dieptepunt bereiken en deze lage prijzen zullen zeker nog een jaar aanhouden, aldus analisten. Er wordt op korte termijn zeker geen stijging verwacht.

Dalende RAM-prijzen zijn goed voor mensen die hun pc van meer geheugen willen voorzien. Ook grote fabrikanten als Dell en Acer gebruiken de lage prijzen om hun computers standaard van meer geheugen te voorzien.

Simon Woo, geheugenchipanalist van Merril Lynch, denkt dat de prijzen zeker nog twee jaar zo laag zullen blijven. Deze voorspelling deed hij op een conferentie in Taipei, afgelopen dinsdag. "Het duurt langer dan verwacht", aldus Woo, die het vergelijkt met het gedrang in de markt in 1997 en 1998, die bijna twee jaar aanhield.

De reden van deze verzadiging is dat DRAM-producenten teveel nieuwe fabrieken bouwden omdat men verwachtte dat consumenten veel extra geheugen nodig zouden hebben om Windows Vista te kunnen draaien op hun computer. Windows Vista heeft zeker 1GB aan geheugen nodig, waar Windows XP al voldoende had aan 128MB om redelijk te presteren.

Toen Windows Vista niet zo goed bleek aan te slaan als men had verwacht, werd de markt overspoeld met geheugenmodules, waardoor de prijs daalde tot het niveau waar die nu zit.