1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Momenteel bevinden de prijzen van DRAM-geheugen zich op het hoogste niveau sinds februari vorig jaar. Daarbij komt nog dat een prijsverlaging niet meteen in zicht is.

Guido Puttemans van Samsung Semiconductor Benelux verwacht dat de prijzen nog zeker tot juni op dit peil blijven hangen, en misschien zelfs nog lichtjes zullen stijgen.

De onlangs doorgevoerde prijsstijging is volgens Puttemans te wijten aan de tekorten aan geheugenmodules. Dit tekort werd veroorzaakt door een veranderde toewijzing van de productiecapaciteit bij halfgeleiderproducenten. De afgelopen twee jaar heeft er een crisis geheerst in de chipwereld waardoor er weinig in deze sector werd geïnvesteerd.

De producenten kiezen er ook steeds meer voor om zich te concentreren op terreinen waar grotere winstmarges te behalen zijn. Dat geldt vooral op de flash-geheugenmarkt, waardoor DRAM-geheugen in het gedrang komt.

Door over te stappen van 9 inch-wafers naar 12 inch-wafers moeten de producenten in staat zijn hun productiecapaciteit tot dertig procent te verhogen.