1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wie wil profiteren van de lage prijzen van geheugenmodules moet er nu bij zijn. De verwachting is dat deze volgend jaar weer zullen stijgen.

Dat de prijzen voor geheugenmodules momenteel zo laag zijn, is te danken aan een combinatie van een groot aanbod van fabrikanten en een geringe vraag van consumenten. Om van hun voorraden af te komen is het prijskaartje sterk gereduceerd. Sommige geheugenmodules kosten nog maar de helft of zelfs minder als je de huidige prijzen vergelijkt met vorig jaar.

Volgens Simon Chen, de topman van ADATA, komt er volgend jaar een einde aan deze ontwikkeling. Chen voorspelt dat consumenten in het eerste kwartaal van 2012 weer de normale prijs gaan betalen. Hij zegt dat diverse fabrikanten de productie van DRAM-chips voor DDR3 geheugenmodules geheel dan wel gedeeltelijk hebben stilgelegd. Vanwege de lage prijs en het feit dat computerfabrikanten in januari weer geheugenmodules gaan inkopen, verwacht Chen dat de vraag zal toenemen en de prijs dus zal stijgen.

Over de populariteit van ultrabooks maakt Chen zich geen zorgen. Hierdoor reduceert de vraag naar DRAM-modules enigszins, maar de algehele vraag zal niet aangetast worden vanwege de toenemende vraag naar servers en applicaties die gebruik maken van cloudcomputing.