2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat Microsoft deze week Service Pack 1 voor Windows Vista officieel gelanceerd had, stromen de klachten binnen. Mensen klagen op de blog van Microsoft voornamelijk over problemen met het downloaden van het pakket, of met problemen na de installatie.

SeppDietrich ondervindt problemen met drivers, hij doet zijn betoog op de Microsoft blog: "Ik heb SP1 geïnstalleerd. Achteraf gezien niet de slimste beslissing die ik ooit genomen heb. Ik ben al mijn Nvidia drivers kwijt. Ook nadat ik bij Nvidia de nieuwste drivers weer had opgehaald, gebeurde er niets. Heb SP1 er weer af gegooid, maar krijg de drivers gewoon helemaal niet meer geïnstalleerd!"

Iggy23 had problemen met de installatie van de update: "Op ongeveer tweederde van de update kreeg ik een blauw scherm. Het duurde vijf uur(!) voordat de computer weer in zijn originele staat was teruggekeerd."

Ashish is echter overwegend positief over de update: "De update verliep gladjes. Mijn notebook werkt sneller: zowel opstarten, afsluiten, en slaapstand (in/uit) gaan sneller. Alleen is IE7 niet sneller dan voorheen, terwijl dat wel beloofd was." Evenals DenJohn: "Binnen 48 minuten geïnstalleerd, hoefde alleen maar nieuwe drivers voor mijn on-board audio binnen te halen. Alles doet het."

Er wordt geklaagd over de meest uiteenlopende problemen, waarbij vooral drivers genoemd wordt. Windows Vista Service Pack 1 zou namelijk drivers omzeep helpen. Andere melden weer problemen met de internetverbinding en klagen over de activatie van Windows Vista, welke soms opnieuw gebeuren moet.

Wanneer men erover denkt over te stappen op het nieuwste service pack wordt er aanbevolen eerst een faq te lezen. Updaten kan via Windows Update, het betreft geen verplichte update.