1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanwege een recente brand in een fabriek van LG Chem verwachten HP en Dell dat er een tekort kan ontstaan op het gebied van notebookaccu’s.

In een poging om een prijsverhoging van hun producten voor te zijn werken beide bedrijven nu samen met andere leveranciers. LG Chem is de op één na grootste accufabrikant in Zuid-Korea. Volgens Asustek kan dit tot gevolg hebben dat er 40 procent minder accu’s geproduceerd kunnen worden.

Een woordvoerder van Dell wou geen mededelingen doen over de impact die dit tekort kan hebben op de verkopen van Dell. Aangezien de meeste verkopen van Dell complete systemen betreffen zal dit minimaal zijn. "We verkopen ook losse accupacks, en de prijzen voor deze losse accu’s zijn inderdaad omhoog gegaan", aldus Jess Blackburn, woordvoerder van Dell. Blackburn wou helaas niet vertellen hoeveel de prijs omhoog is gegaan.

"De markt heeft last van deze leveringsproblemen en daarom gaat de prijs omhoog. Maar we werken samen met andere leveranciers om het effect voor onze klanten te minimaliseren", voegde Blackburn er nog aan toe.

LG Chem hoopt de fabriek in Ochang binnen drie maanden weer operationeel te hebben.