2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Walt Mossberg van de Wall Street Journal verklaarde in een gesprek op Beet.tv dat dat Apple binnen zestig dagen een iPhone met 3G-functionaliteit kan leveren. Het gesprek ging aanvankelijk over de snelheden van breedband-internet in de Verenigde Staten, maar Mossberg maakte ook een opmerking over de 3G iPhone.

Hiermee bevestigt Mossberg nogmaals de geruchten van de afgelopen weken dat Apple druk met een 3G-iPhone bezig zou zijn. Deze werden eerder al bevestigd door AT&T Mobility CEO Ralph de la Vega, die verklaarde dat een 3G iPhone binnen enkele maanden zou komen. De zestig dagen passen precies in het plaatje van Apple’s Worldwide Developers Conference die begin juni gehouden wordt. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde eerder al de huidige lichting iPhones tijdens deze conferentie.

Naast 3G-functionaliteit zou deze nieuwe iPhone volgens geruchten van Digg-oprichter Kevin Rose ook de beschikking krijgen over GPS en aan weerszijden een ingebouwde camera waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Ook kan de camera aan de schermzijde als webcam gebruikt worden.

De journalist van de Wall Street Journal wil zijn bronnen niet prijsgeven, maar de geschiedenis wees al uit dat Mossberg een bevoorrechte positie geniet als het om exclusieve informatie gaat. Hij kreeg eerder al twee weken voor de officiële lancering een iPhone toegestuurd.

Afgelopen week werd ook al bekend dat Apple in de Verenigde Staten met forse iPhone-tekorten te kampen heeft, terwijl er in Europa overschotten zijn. Om de voorraden op te maken introduceerde T-Mobile Duitsland afgelopen week een speciale actie waarmee klanten de iPhone in combinatie met een abonnement met korting kunnen aanschaffen.