1 min

Gizmodo meldt vandaag dat het van bronnen "zeer, zeer dicht bij" de lancering van de 3G-iPhone heeft vernomen dat Apple de nieuwe iPhone volgende maand tijdens de WWDC-keynote op 9 juni wereldwijd zal lanceren.

De langverwachte nieuwe iPhone komt volgens de bron direct na de lancering op 9 juni beschikbaar en niet pas aan het eind van het jaar, zoals eerder werd aangenomen. De exacte lancering per land is nog afhankelijk van de providers, maar de meeste introducties vinden nog dezelfde maand plaats, zo is de verwachting.

Ook ziet Apple volgens de bron af van het bestaande prijsmodel waarbij bij de verkoop iPhones in alle landen dezelfde prijs gehanteerd wordt. Er komen daarnaast ook nieuwe abonnementen die ook weer per provider verschillen. Hierover is momenteel nog weinig tot niks bekend gemaakt.

Hoewel tot op zekere hoogte bekend is in welke landen de iPhone geïntroduceerd zal worden, bestaat er nog altijd onduidelijkheid over de nieuwe functies. Eerder werd er gespeculeerd over een betere camera en een GPS-navigatiefunctie, maar veel concreets kwam daar niet uit.

Het lijkt erop dat we dat gedeelte sowieso zullen moeten afwachten. De lancering van de nieuwe iPhone staat in ieder geval voor 9 juni in de agenda en dat is tijdens de keynote van de WWDC waarvan wij hier op Techzine na afloop een uitgebreid verslag zullen plaatsen.