min

Tags in dit artikel

,

Al eerder heeft Apple aangegeven bezig te zijn met een 3G-versie van de iPhone. Analisten verwachten dat de 3G-iPhone in het tweede kwartaal van dit jaar in de schappen zal liggen.

3G, de derde generatie, is de generatie van standaarden en technologie van mobiele telefoons. Met 3G, kunnen in tegenstelling tot het nu gebruikte EDGE, snelheden behaald worden tussen de vijf en tien Mbps. Vorig jaar liet AT&T al weten bezig te zijn met een 3G-versie van de iPhone, er is echter nooit over een specifieke datum gesproken.

Het grootste probleem tijdens het integreren van 3G in de iPhone is het behouden van de accuduur. Apple stelt namelijk als eis een accuduur van minimaal vijf uur, dit werd door een iPhone met 3G niet gehaald. Mogelijk heeft Apple daar een oplossing voor gevonden.

Apple gaat volgens analisten in mei al 3 miljoen 3G iPhones produceren. Aan het eind van het jaar zal dit aantal gegroeid zijn naar acht miljoen stuks. Verwacht wordt dat Apple dit in juni tijdens de Worldwide Developers Conference officieel bekend gaat maken. Tevens komt Apple in juni nog met een nieuwe software-upgrade voor de iPhone.