min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft bij de lancering van zijn nieuwe Eee PC 900 laten weten dat het later dit jaar een variant met een nog groter scherm op de markt wil brengen.

Volgens Asus is veel vraag naar Eee pc’s met grotere schermen. De originele Eee PC 701 is voorzien van een zeven inch-scherm en hoewel de mini-laptop bij velen in de smaak viel was het kleine scherm voor velen toch een puntje van kritiek. Dat was voor Asus de reden om de Eee PC 900 te ontwikkelen, een variant met een 8,9-inch scherm. Maar zoals gezegd zal daar later dit jaar nog een tien-inch model bijkomen.

De kans is groot dat er daarna niet nog grotere Eee-modellen op de markt komen, volgens Asustek is alles met een twaalf inch-scherm of groter een normale notebook en geen Eee PC. Verder zal het bedrijf verder werken aan een groter toetsenbord en meer software, eveneens twee verzoeken die Asus van klanten heeft gekregen.

Het bedrijf verwacht dat tegen juni ongeveer de helft van de verkochte Eee PC’s een Eee PC 900-model is en dat dit percentage tegen het einde van dit jaar opgelopen is tot zestig procent. Asus wilde geen specifieke releasdatum noemen en ook geen richtprijs bekendmaken. Maar het ligt in de verwachting dat een tien inch-model een stuk duurder zal zijn, omdat tien inch geen standaardmaat is.