1 min

Tags in dit artikel

, ,

Met de introductie van het eerste Service Pack voor Windows Vista is er naast de nodige verbetering in veiligheid en stabiliteit ook het één en ander veranderd aan het drivermodel voor geluid en beeld.

Zo kwam er ook ondersteuning voor Direct X 10.1, wat beschikbaar is op de videokaarten van AMD uit de HD3000-serie. En alhoewel DX10.1 nog maar kort beschikbaar is, kwamen de mensen van Rage3D erachter dat het spel een stuk sneller is als Service Pack 1 was geïnstalleerd. In eerste instantie is dit spel voor de console gemaakt, maar onlangs kwam het ook uit voor de pc.

In een benchmarksessie, gedaan door Rage3d, kwamen er interessante getallen uit. Op een resolutie van 1920×1200 met 4x Anti-Aliasing onder Windows Vista werd duidelijk dat het aantal frames per seconde ongeveer twintig procent hoger lag dan een systeem zonder Service Pack 1.

Rage3d nam contact op met AMD en zij wisten te bevestigen dat er veel samenwerking was geweest tussen AMD en Ubisoft om zodoende deze snelheidswinst te realiseren.