min

Tags in dit artikel

, , ,

Michael Dell, de oprichter van Dell, heeft laten weten dat Dell op dit moment bezig is met de ontwikkeling van een PC die ten opzichte van de hedendaagse computer een stuk kleiner en zuiniger is. De PC zal ongeveer aan het einde van de jaar op de markt gaan komen, dus er is op het moment van schrijven nog geen naam bekend voor deze PC.

Volgens Dell zou de computer 81 procent kleiner zijn dan de gemiddelde midi-tower en Dell claimt ook dat het energieverbruik waarschijnlijk zo’n 70 procent lager zal liggen ten opzichte van de gemiddelde hedendaagse computer.

Dell heeft niet alleen gedacht aan de computer zelf, maar ook aan het gebeuren rondom de computer. Zo is er onder andere bamboe verwerkt in de behuizing van de computer en bestaat de verpakking waarin de computer geleverd wordt uit materiaal dat recyclebaar is.

Er is nog niets bekend over de technische specificaties van deze PC van Dell, maar vaak gaat verkleining en zuinigheid wel ten koste van de performance. De prijs voor de PC is nog niet helemaal vastgesteld, want er zit nog een groot verschil tussen de genoemde prijzen. Men moet er vanuit gaan dat voor deze PC ongeveer een bedrag van 500 tot 700 dollar betaald moet worden.