2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De HD 3870 X2 was geen slechte zet van AMD/ATI en de resultaten van de kaart hebben het bedrijf waarschijnlijk op ideeën gezet. Fabrikanten van videokaarten zijn namelijk op dit moment bezig met een Radeon HD 3850 X2 die goedkoper moet gaan worden dan zijn snellere broer.

Officieel zou de kaart volgende week geïntroduceerd moeten worden, maar sommige websites hebben al wat materiaal in handen weten te krijgen. Zo heeft bijvoorbeeld de website PC Perspective één van deze samples in bezit en doet daarom ook uitgebreid verslag over de kaart.

De Radeon HD 3850 X2 zal over twee 3850-gpu’s beschikken. Deze 3850-gpu’s staan met elkaar in verbinding door AMD/ATI’s Crossfire, want er wordt gebruik gemaakt van Crossfire die zijn functie’s intern in de kaart uitvoert. De kloksnelheid van de core van de Radeon HD 3850 X2 zal zijn werk gaan doen op een snelheid van 670 MHz. Het geheugen gaat nog weer een stapje hoger en doet zijn werk op 830 MHz. Een opmerkelijk detail hierbij is het feit dat een gewone Radeon HD 3850 vaak een stukje hoger ligt met de clocks. Dit kan per fabrikant verschillend zijn, dus juiste verschillen kunnen we moeilijk aangeven.

Aangezien de kloksnelheden van de Radeon HD 3850 X2 wat lager liggen, gaat men er vanuit dat de kaart het wat minder goed doet op het gebied van overklokken. Voor de Radeon HD 3850 X2 zal een prijs betaald moeten worden van zo’n 350 dollar/euro.