1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois heeft dit weekend een website gelanceerd die een overzicht geeft van alle loon- en arbeidsvoorwaarden bij de Vlaamse overheid.

Op de website vind je onder andere een salarissimulator die de bezoekers toelaat een berekening te maken van hoeveel je nettoloon zou zijn indien je bij de Vlaamse overheid werkt. Om deze nieuwe webstek aan te prijzen, zal deze in de toekomst aangeduid staan bij vacatures voor een job bij de Vlaamse overheid.

Naast een salarissimulator hebben bezoekers ook toegang tot de beloning-, vakantie- en verlofregeling en de sociale voordelen van personeelsleden. Daarnaast kunnen gebruikers ook zien hoe het zit met de lonen van het de top- en middenkaderfuncties.

"De Vlaamse overheid wil een moderne overheid zijn, een overheid van nu. Met deze nieuwe webstek wil ik de jongeren op de arbeidsmarkt tonen dat we een moderne werkgever zijn die hen heel wat te bieden heeft", aldus Bourgeois. "Dat is nodig, zeker als we in tijden van toenemende krapte op de arbeidsmarkt competente mensen willen blijven aantrekken."