1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bij Microsoft heeft het Windows Live-team onlangs bekendgemaakt dat het wil stoppen met het legacy DAV-protocol. Dit zou in iets minder dan twee maanden moeten gebeuren volgens het Windows Live-team, want op 30 juni wil men het stopzetten.

Het Windows Live-team wil er voor zorgen dat mensen langer en genoeg tijd hebben om over te stappen naar een andere oplossing. Daarom heeft het Windows Live-team er ook voor gekozen om de datum van de stopzetting van het DAV-protocol uit te stellen, want dit zou eigenlijk al eerder gebeuren.

Enkele klanten van Microsoft lieten namelijk weten dat ze graag langer support zouden zien bij zowel Outlook Express als Windows XP. Aan de hand van deze feedback heeft Microsoft dus besloten om het besturingssysteem en het mailprogramma wat langer in leven te houden.

Het stopzetten van de ondersteuning voor het DAV-protocol in het programma Outlook Express heeft echter wel een aantal nadelen voor gebruikers. Deze stopzetting zou er namelijk voor zorgen dat Hotmail-gebruikers hun e-mails niet kunnen ophalen in Outlook Express. Deze mensen zijn dus genoodzaakt om over te stappen naar Windows Live Mail en dat is precies wat Microsoft wil. Windows Live Mail maakt ook van een ander protocol gebruik dan Outlook Express en dit protocol (het Deltasynch-protocol) is efficiënter dan het DAV-protocol.