2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft is van plan om over drie maanden de ondersteuning van Hotmail in Outlook Express te beëindigen.

Op één september zal namelijk de ondersteuning voor het distributed authoring and versioning-protocol, waar onder andere Outlook Express en een handjevol andere clients nog van gebruik maken, in Hotmail beëindigd worden.

Eigenlijk was het plan Outlook Express-gebruikers de toegang tot Hotmail al op dertig juni vorig jaar te ontzeggen. Echter, deze datum werd naar voren geschoven omdat veel gebruikers klaagden dat het nog te vroeg was om het protocol af te schaffen. Microsoft ging hiermee akkoord en gaf gebruikers een jaar de tijd om te migreren.

De softwaregigant uit Redmond wil van het protocol af omdat het, naar eigen zeggen, meer opslagruimte voor e-mailberichten in de weg staat. Vanwege de leeftijd van WebDAV kan het niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag, zo stelt Microsoft.

Outlook Express is de standaardmailclient in Windows XP. Windows Vista bevat Windows Mail, maar heeft geen functie om direct met Windows Live Hotmail te verbinden. Hiervoor moesten Windows Vista-gebruikers namelijk overstappen op Windows Live Mail, dat het favoriete protocol van Microsoft, DeltaSync, gebruikt.

Hotmail-gebruikers die toch Outlook Express willen blijven gebruiken, kunnen de client opnieuw configureren door deze POP3 te laten gebruiken. Stappen om dit te doen staan beschreven op deze pagina die sinds maart 2009 beschikbaar is.

Overigens zal Windows 7 geen standaardmailclient meer bevatten, maar kunnen klanten wel aan de slag met Windows Live Essentials, mochten zij dat willen downloaden. In dat Windows Live-pakket zit onder meer Windows Live Mail.

De verandering heeft geen effect op Outlook 2003- en 2007-gebruikers die de Office Outlook Connector gebruiken. Gebruik je echter een oudere versie van Outlook, dan moeten de instellingen wel opnieuw geconfigureerd worden. Hetzelfde geldt voor Entourage-gebruikers op het Mac-platform.