Hotmail gebruikers die op dit moment Outlook Express gebruiken in combinatie met Hotmail kunnen dit binnenkort niet meer doen. Vanaf 30 juni zal dit niet meer mogelijk zijn omdat Microsoft het DAV-protocol niet meer gaat ondersteunen.

Microsoft laat het DAV-protocol vallen omdat het nogal verouderd is. Zeker nu gebruikers steeds meer opslagruimte krijgen voor hun inbox voldoet het DAV-protocol niet meer. Het DAV-protocol haalt namelijk elke keer de berichtkoppen van alle e-mailberichten op. Het nieuwe protocol genaamd DeltaSynch haalt slechts de wijzigingen op ten opzichte van de huidige inbox op. Dit werkt sneller en beter in combinatie met een grote inbox.

Outlook Express is echter niet compatibel met het DeltaSynch-protocol en zou daarvoor aangepast moeten worden. Microsoft geeft aan dat er dan zoveel gewijzigd dient te worden dat het niet rendabel is. Microsoft geeft als oplossing het gebruik van de Windows Live Mail-client. Dit is de opvolger van Outlook Express die wel het DeltaSynch-protocol ondersteund.