1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het marktonderzoeksbureau Displaysearch heeft aangetoond dat de Oled-TV’s van Sony minder lang meegaan dan Sony oorspronkelijk beweert.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de kleur blauw het snelst zijn helderheid verliest. Deze kleur wordt dus het snelst donker. Na duizend uur naar een blauw scherm gekeken te hebben, bleek dat de helderheid 12 procent gedaald was. Voor groen en rood geldt ongeveer hetzelfde, hierbij was echter ‘slechts’ respectievelijk 8 en 7 procent van de helderheid weg. Wit daalde ook, 9 procent.

Gelukkig kan men de televisie van kleuren laten ‘veranderen’. Op die manier worden de kleuren infeite ‘geshuffeld’ wat ervoor moet zorgen dat de helderheid van het beeld gelijk blijft. Desondanks blijven de kleuren steeds minder helder worden. De onderzoekers stellen dat Sony gelogen heeft over de levensduur van een OLED-TV.

Na wat ingewikkelde berekeningen gedaan te hebben concluderen de onderzoekers dat de televisie ongeveer zeventienduizend uur mee zal gaan. Aanzienlijk minder dan Sony beweert, die zegt dat de televisie ongeveer dertigduizend uur meegaat.