1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruikers die graag Linux-applicaties willen gebruiken onder Windows hebben geluk. Het bedrijf Ulteo heeft een applicatie gelanceerd waarmee gebruikers Linux-applicaties in een Windows-omgeving kunnen gebruiken.

De applicatie, die de naam Ulteo Virtual Desktop draagt, maakt het mogelijk bijvoorbeeld Kopete of Amarok te draaien in een Windows-omgeving. Er zijn al vrij veel applicaties werkend te krijgen met behulp van deze tool. Gebruikers kiezen zelf welke applicaties zij precies willen draaien.

Applicaties die draaien met behulp van deze tool zouden ongeveer even snel moeten zijn als ‘gewone’ applicaties. Dit komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van virtualisatie-software, maar van coLinux. Ook hardware kan direct aangestuurd worden vanuit de applicatie. Wanneer men iets wil uitprinten is dit dus meteen mogelijk. Ulteo Virtual Desktop zal alle geïnstalleerde printers overnemen en actief zetten. Ook internetverbindingen zijn direct beschikbaar.

De applicatie is gemaakt door een bedrijf, opgericht door de bedenker van onder andere Mandriva Linux. Het downloaden van Ulteo Virtual Desktop is hier mogelijk.