min

Tags in dit artikel

, ,

In de populaire *NIX-desktopomgeving KDE zal vanaf versie 4.1 geen mogelijkheid meer zijn om iconen op je desktop te gebruiken.

KDE-ontwikkelaar Aaron Seigo meldt op zijn blog dat hij in de laatste ontwikkelingsversie de ondersteuning voor iconen op de desktop verwijderd heeft, dit wil zeggen dat de Desktop-folder niet meer gereflecteerd wordt op de desktop.

Seigo meldt wel dat er nu een nieuwe Plasma-applet is toegevoegd om de ondersteuning te vervangen, de "folder view" applet. Deze nieuwe applet kun je op elke door Plasma ondersteunde plek zetten en kan elke folder die je wilt in de gaten houden, ook externe folders op het web.

De nieuwe applet krijgt nog wat veranderingen en verbeteringen waaronder de mogelijkheid om de applet als een containment te gebruiken, dit wil zeggen dat je nog altijd een old skool desktop met veel iconen kunt hebben als je dit wilt. Hier zit nog wel het nadeel aan vast dat dit in versie 4.1 nog niet al te aantrekkelijk zal worden om te doen, de achtergrond wordt dan namelijk de applet achtergrond. In versie 4.2 zal de integratie naadloos zijn.

"Dit is allemaal slechts een stap verder weg van een bestands-geörienteerd systeem richting een systeem dat flexibel genoeg is om te werken zoals jij dat doet in plaats van werken op de manier zoals de computer denkt dat je moet werken", aldus Aaron Seigo.