Op het Nederlandse iPhoneclub.nl zijn foto’s opgedoken van een witte iPhone. Naar verluidt gaat het hier om de tweede generatie iPhone waarvan verwacht wordt dat Apple deze op 9 juni tijdens zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) zal introduceren.

De foto’s tonen een witte behuizing van de iPhone en uit de foto’s is tevens af te leiden dat de iPhone aanmerkelijk ‘boller’ is dan de eerste generatie iPhones. iPhoneclub.nl kreeg de foto’s gisteren doorgespeeld van een anonieme bron die claimt de foto’s weer van een vooraanstaande Europese accessoirefabrikant te hebben.

Volgens iPhoneclub kan de bollere achterkant van de getoonde iPhone te maken hebben met een grotere en zwaardere batterij waaraan vanwege de energieverslindende 3G-verbinding plaats geboden moet worden. Daarnaast is de witte kleur opmerkelijk aangezien Apple juist van de witte kleur af wil. De huidige iPhone is zwart met aluminium en ook nieuwe Macs (met uitzondering van de MacBook) zijn niet meer in het wit te krijgen.

[b]Mogelijk witte 3G-iPhone met bollere achterkant voor grotere batterij.[/b]

De mogelijkheid bestaat echter wel dat er meerdere modellen van de iPhone geïntroduceerd worden, waaronder mogelijk ook een wit model. Hierover wist de bron in kwestie echter niets te melden. Enkele weken terug werd echter al wel duidelijk dat Apple alom wordt verwacht meerdere modellen in verschillende prijsklassen te gaan introduceren.

Volgens iPhoneclub is op de foto’s duidelijk te zien dat er buiten de standaard home-knop geen extra knoppen in de behuizing zijn aangebracht. Ook valt op dat er geen camera-opening aan de voorzijde te vinden is. Tot nu toe werd min of meer aangenomen dat de tweede generatie iPhone een camera aan de voorkant zou krijgen om bijvoorbeeld videobellen of videochat mogelijk te maken.