2min Devices

Foxconn bezig met nieuw moederbord

Foxconn, de moederbordfabrikant, heeft laten weten dat het bedrijf bezig is met de productie van een nieuw moederbord. Dit moederbord zal geplaatst gaan worden in het Digital Life-assortiment van Foxconn.

De naam van het moederbord zal tot A79A-S gedoopt worden en dit moederbord gaat gebruikmaken van de 790FX-chipset. Voor de southbridge maakt men gebruik van de SB750-chip.

Het moederbord zal geschikt zijn voor processoren die over een AM2 en AM2+ socket beschikken. Dit moederbord heeft ook de mogelijkheid tot HyperTransport 3.0. Op het moederbord zouden in principe vier videokaarten aangesloten kunnen worden, want het moederbord heeft de beschikking over vier PCI-Express 2.0 sloten die een bandbreedte hebben van 16x wanneer men twee kaarten aansluit. Als er vier kaarten worden aangesloten daalt deze bandbreedte echter en deze zal dan op 8x per slot gaan werken. Het moederbord heeft dus ook ondersteuning voor quad-CrossfireX support. Qua geheugen maakt het moederbord gebruik van DDR2-1066 geheugensloten. De opmerkelijkste functie is waarschijnlijk AOD Extreme, waarvan de SB750-southbridge gebruikmaakt. Deze functie geeft namelijk een beter overklokpotentieel aan de Phenom processoren van AMD.

Foxconn bezig met nieuw moederbord

Voor mensen die wat meer met muziek doen zou dit moederbord eventueel ook geschikt zijn. Het nieuwe moederbord beschikt namelijk over 7.1-kanaals geïntegreerde audio. Deze geïntegreerde audio wordt gecombineerd met de Dual Digital Audio-optie van het moederbord, waardoor er meer manieren ontstaan om een audiosignaal in en uit het moederbord te krijgen. Ook beschikt de geïntegreerde audio over Dolby Digital Live en een DTS Connect certificatie.

Verder beschikt het moederbord over zes aansluitingen voor SATA 3.0, twee aansluitingen voor eSATA en twee Gigabit Ethernet-poorten. Over de prijs van het moederbord is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Bron:Fudzilla