2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Midden mei zijn de eerste details van de MSI Wind al aan het licht gekomen, helemaal zeker was alles toen nog niet. Op dit moment heeft MSI eindelijk zelf ook meer laten weten en komt de release van de Wind steeds dichter bij.

Een aantal specificaties welke in mei de kop op staken bleken inderdaad juist te zijn. Zo is de MSI Wind uitgerust met een 1.6 Ghz Intel Atom-processor, dit tezamen met een Intel 945GMS northbridge en aan ICH7M southbridge. Standaard zal het Linuxmodel geleverd worden met 512 MB aan DDR2-geheugen, dit in tegenstelling tot de 1 GB waarmee de XP-modellen geleverd worden. Deze XP-modellen ondersteunen tevens een update van het geheugen tot een maximum van 2 GB. De harddisk is in beide modellen hetzelfde, een 2.5” 80GB 5400 RPM harddisk.

Andere specificaties van de notebook die bekend gemaakt zijn, zijn onder andere een 10 inch scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels, een 1.3 MP webcam, een 4-in-1 kaartlezer, drie USB2.0-poorten, Gigabit Ethernet en 802.11 b/g. De XP-versie beschikt hiernaast ook nog over bluetooth. De Linux-versie weegt 1 kilogram en wordt geleverd met een 3-cellige batterij. De XP-versie daarentegen weegt ongeveer 1,2 kilogram en wordt geleverd met een 6-cellige batterij waarvan verwacht wordt dat de laptop hiermee 5,5 uur kan werken.

Over de prijs werd een kleine maand geleden ook gespeculeerd, het blijkt nu zo te zijn dat de prijs nog lager is uitgevallen dan men voorheen verwachtte. MSI’s verkoopmanager Andy Tung vertelde in mei dat de Linux- en de XP-versie respectievelijk 399 dollar en 549 dollar zouden gaan kosten. Dit was echter niet geheel correct, de nieuwe prijzen die bekend zijn gemaakt voor zowel de Linux- als de XP-versie zijn inderdaad 399 dollar voor de Linux-versie, maar slechts 499 dollar voor de XP-versie.
Door deze prijzen is de MSI aardige competitie voor de overige notebooks die op dit moment op de markt zijn, denk hierbij aan de Eee PC 900, HP2133 Mini-Note PC, etc. Naast competitie voor deze notebooks is het zelfs ook een aardige competitie voor de notebooks die nog een stuk duurder zijn dan de Wind. Dit onder andere door de Bluetooth die bij de XP-versie erbij zit en de lange levensduur op één batterij.