min

Tags in dit artikel

, ,

MSI heeft onlangs een nieuwe desktop aangekondigd. De desktop in kwestie is de Wind Top AE1900 en de hardware waar deze desktop op functioneert zit geïntegreerd in het scherm. Het "all-in-one" systeem werd eerder aangekondigd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Het scherm waar de hardware in verwerkt zit is 18,5 inch groot. Het scherm heeft een resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels en daarom is de aspect ratio van het scherm dan ook 16:9. De kijkhoek van het scherm bedraagt 160 graden. Het gaat hier om een scherm dat gevoelig is voor aanrakingen en dat houdt dus in dat de Wind Top AE1900 bestuurd kan worden met behulp van vingers zonder dat er een muis aan te pas hoeft te komen.

Het uiterlijk van het product is deels transparant gemaakt en bij het ontwerp is er voor gekozen om de speakers onderaan het scherm te plaatsen. Onder deze speakers is een open ruimte, maar aan de zijkanten van het scherm loopt het materiaal wel door naar beneden om als steun te fungeren. Volgens verscheidene mensen lijkt het product erg op het 20-inch Apple Cinema HD Display.

Het rekenwerk in de Wind Top AE1900 wordt gedaan door een Intel Atom 230. Deze processor is actief op een kloksnelheid van 1,6GHz en heeft de Diamonville-core aan boord. De Intel Atom 230 is een processor die gebaseerd is op een procedé van 45 nm. De Level 2-cache van de chip bedraagt 512 kB. MSI heeft een moederbord uitgekozen met de Intel 945GC-chipset voor dit product. De bijbehorende southbridge is de ICH7-chip. Er kan maximaal 2 GB geheugen in de Wind Top AE1900 geplaatst worden. Het gaat om geheugen dat voldoet aan de DDR2-standaard en actief is op een kloksnelheid van 533MHz. De opslagcapaciteit van de desktop bedraagt 160 GB en het grafische werk wordt verricht door een Intel GMA950.

Overige features op het product zijn een 4-in-1 kaartlezer, Gigabit Ethernet, vier USB 2.0-poorten, 802.11b/g/n WiFi, een 1,3 megapixel webcam, een geïntegreerd inbelmode, een DVD Super-Multi Drive en twee ingebouwde speakers. Met bijbehorende hardware en deze features zou de Wind Top AE1900 onder volle belasting maximaal 45W verbruiken volgens MSI.

Over de officiële adviesprijs van het product is op het moment van schrijven nog niets bekend.