1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Computex in Taipei is op dit moment druk aan de gang en Intel zit zeker niet stil tijdens deze computerbeurs. Het bedrijf heeft namelijk nu officieel een aantal nieuwe chipsets aangekondigd.

Deze chipsets van Intel zullen worden toegevoegd aan de 4-serie van Intel. Tot deze 4-serie behoren de P43, de G43, de P45 en tenslotte de G45. De X48-chipset behoort ook tot deze 4-serie, maar dit topmodel is al eerder gelanceerd door Intel.

De aangekondigde nieuwe chipsets kan men zien als een opvolger van de oude chipsets uit de 3-serie. In deze serie bevinden zich onder andere de P35 en de G35. Opvallend aan de nieuwe chipsets uit de 4-serie is het gebruik van de ICH10-southbridge, die overigens ook nieuw is. Intel zal gebruik maken van een 2.0 pci-express-bus voor zijn chipsets. Ook zullen de chipsets een FSB (Front Side Bus) ondersteunen van 1333 MHz.

Volgens Intel zouden deze chipsets goed gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een HTPC. Dit is vooral te danken aan de RV680 die onder andere geïntegreerd is in de P45-chipset. Intel is er zelfverzekerd van, dat deze chipsets genoeg kracht hebben om high definition video-materiaal af te spelen zonder dat er problemen op zullen treden tijdens het weergeven van dit materiaal.

Onderstaande afbeelding geeft informatie weer over de P45-chipset en is klikbaar.