Mike Nash, vicepresident bij Microsoft over de productmanagement, heeft aangegeven dat het niet verstandig is om Windows Vista over te slaan. Een keuze die veel bedrijven echter wel overwegen.

Volgens Nash is het niet verstandig om Windows Vista over te slaan omdat men dan een heel stuk vernieuwing gemist heeft. Veel bedrijven overwegen het echter omdat de nieuwe Windows relatief zwaar is en gebrekkige ondersteuning heeft voor randapparatuur.

Windows Vista zou echter nog voordelen hebben om deze gebrekkige ondersteuning minder belangrijk te maken. Zo moet de nieuwe Windows volgens een gepubliceerde Whitepaper onder andere een verhoogd beveiligingsniveau, lagere kosten van het gebruik van mobiele pc’s (besparing op total cost of ownership van 6 procent, volgens Nash), verhoging van de arbeidsproductiviteit door de verbeterde zoekmogelijkheden in Vista, eenvoudigere en snellere, dus goedkopere uitrol naar nieuwe systemen, lagere beheerkosten moeten leveren.

Wanneer men wacht is het tot ongeveer medio 2011, dan zijn alle kinderziektes ook uit Windows 7, maar het is onzeker of hardwarefabrikanten tot die tijd wachten met het uitbrengen van Windows Vista / 7 drivers only. Tevens zal het overzetten van de systemen bij Windows 7 een gigantische klus worden, omdat de hele kernel anders is.

De vice-president geeft echter wel aan zich ervan bewust te zijn dat Windows Vista vrij veel vraagt van een computer. Zo moet de computer minimaal twee gigabyte aan ramgeheugen hebben om de Windows-versie goed te kunnen draaien.