1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een vraaggesprek tegenover de San Francisco Chronicle sprak Microsoft-topman Robbie Bach over diverse plannen, waaronder de plannen voor een mediaspeler die meer moet gaan verkopen dan de gehypte iPhone.

Bach, directeur van Microsofts entertainment-divisie heeft onder andere de Zune-mediaspeler, die het op moest nemen tegen de iPod, onder zijn hoede. Ondanks dat Bach ook de leiding heeft over de Windows Mobile-divisie hoeven we geen huwelijk te verwachten tussen de Zune en Windows Mobile.

Een iPhone-clone lijkt niet in de planning te staan. Toch heeft Microsoft plannen voor een eigen interpretatie van een iPhone-killer. In het interview met de San Francisco Chronicle ging Bach hier verder op in.

Op de vraag of er een Zune-telefoon gaat komen liet Bach het volgende weten: "We verkopen al heel veel 3G-telefoons die op Windows Mobile draaien. Ook de richting die we met het besturingssysteem opgaan hebben we erg veel vertrouwen in. Met 20 miljoen verkochte apparaten die Windows Mobile gebruiken hebben we er het volste vertrouwen in dat we hiermee de iPhone en de BlackBerry kunnen verslaan", aldus Bach.

Bach gaat verder: "Daarom hebben we geen plannen om zelf telefoons te maken, een telefoon is namelijk persoonlijk. Verschillende mensen willen verschillende telefoons. Met Windows Mobile kunnen we in die verschillende behoeftes kunnen voorzien."