1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een van zijn eigen projecten verwijderd van de opensource-projectensite Codeplex. In een blogposting verontschuldigt Sam Ramji, hoofd van het ‘Open Source Software Lab’ van Microsoft, zich namens Microsoft richting de opensourceorganisatie ‘Open Source Initiative’ (OSI).

Codeplex is de opensource-projectensite van Microsoft zelf. Sandcastle is het Microsoft-project dat tot voor kort gehost werd op Codeplex. Het project is verwijderd nadat uit verschillende kanten naar boven kwam dat het project niet aan de voorwaarden van Codeplex voldoet.

Een van de voorwaarden om een project op Codeplex te hosten is dat er broncode beschikbaar is onder een opensource-licentie. Het project werd wel gehost en bestempeld als open source onder de ‘Microsoft Permissive License’, één van Microsoft’s OSI-gecertificeerde opensource-licenties, maar heeft vooralsnog geen enkele code gepubliceerd.

Sam Ramji heeft met oog op de kritiek per direct de hosting van het Sandcastle-project stopgezet en zich verontschuldigd tegenover OSI. Hij benadrukt dat er in de toekomst meer controle zal plaatsvinden op de Codeplex site en dat er ook echt alleen opensource-projecten te vinden zullen zijn onder een geldige OSI-gecertificeerde licentie.

Het Sandcastle-team kan alsnog beslissen om code uit te brengen, waarna de hosting weer geactiveerd wordt. Indien dit niet gebeurt zal elk spoor van Sandcastle op Codeplex worden verwijderd.