min

Tags in dit artikel

, , ,

Bij verschillende bronnen zijn er benchmarkscores binnengekomen over de GeForce GTX 280 die binnenkort gelanceerd gaat worden. Of dit officiële benchmarks zijn valt niet met zekerheid te zeggen, dus de scores kunnen beter met een korreltje zout genomen worden.

De nieuwe high-end kaart van NVIDIA die binnenkort gelanceerd gaat worden zou volgens de bronnen een score halen van ongeveer 14.800 punten. Op welke settings deze score is behaald valt niet met zekerheid te zeggen, maar de meesten gaan er vanuit dat het gebencht is op standaardinstellingen. Bij deze score is sprake van een enkele kaart en dus geen SLI-modus. Ook zijn de specificaties van de rest van het systeem niet bekend, maar er doen wel verhalen de ronde dat dit een high-end systeem zou zijn dat gebaseerd is op een quad-core processor van Intel die overgeklokt is. Het is dus moeilijk om een vergelijking met andere systemen te kunnen maken wanneer we de overige informatie niet hebben.

Wanneer er twee GeForce GTX 280 kaarten in SLI worden geplaatst, dan gaat de score vanzelfsprekend omhoog. De score zal dan toenemen met zo’n 3200 punten, aangezien de score met twee kaarten op ongeveer 18.000 punten uitkomt. Met de 177.34 drivers en drie GeForce GTX 280 kaarten zou de score niet veel toenemen. Er zou dan een score gebencht worden van 18.100 punten, wat dus maar een klein beetje hoger ligt dan de score van de benchmark met twee kaarten. Het is dus ook vanzelfsprekend dat een nieuwe driver noodzakelijk is voor 3-Way SLI om betere scores te kunnen halen in 3DMark06. Een ander nadeel is het grote stroomverbruik van de kaarten. Alle kaarten zijn overigens getest op het besturingssysteem Windows Vista en het betreft hier de 32-bit versie.