Slecht nieuws voor onze Belgische lezers vandaag. De Belgische provider Mobistar, dat de iPhone 3G in België op de markt zou gaan brengen, stelt de lancering voorlopig uit.

Gisteravond bevestigde de provider dat de persconferentie die vandaag zou plaatsvinden op een later tijdstip gehouden zal worden. Als officiële reden geeft de provider op dat de voorbereiding van de commercialisering nog niet volledig afgerond is.

Na de keynote-presentatie van Steve Jobs op 9 juni werd al snel duidelijk dat Mobistar niet in staat zou zijn om de iPhone 3G op 11 juli te gaan leveren. Op 25 juni echter maakte de provider bekend dat het deze zomer de smartphone van Apple wel op de markt ging brengen.

Inmiddels heeft de Belgische consument er weinig vertrouwen meer in. Die denkt zelfs dat het beter is dat Proximus, een andere Belgische provider, de iPhone 3G op de markt moet gaan brengen omdat Mobistar daar volgens hun kennelijk niet toe in staat is.

Het is op dit moment onduidelijk wanneer de geplande persconferentie wel plaats gaat vinden en wanneer de iPhone 3G dan ‘definitief’ naar België gaat komen. Mobistar was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.