Over enige tijd zal de iPhone 3GS niet meer leverbaar zijn in buurland België. Bronnen zouden tegenover iPhoneclub hebben verklaard dat Apple geen nieuwe levering van het model meer zal doen.

Hierdoor zal de iPhone 3GS over enige tijd volledig uitverkocht zijn. Momenteel is de smartphone al niet meer leverbaar bij de Belgische APR’s en Mobistar dat dient als importeur. Andere verkooppunten zullen naar verwachting snel volgen. Het model is nog wel te bestellen op de website van Apple zelf, maar dit zal snel stopgezet worden. Naast het stoppen met de levering van de iPhone 3GS zou Apple volgens de bron tevens problemen hebben met andere modellen. Zo zouden de iPhone 4 en iPhone 4S problemen hebben met de levering.

Het stoppen met leveren van de iPhone 3GS kan mogelijk in verband staan met de nog aan te kondigen iPhone 5. Wanneer Apple een nieuw model aankondigt, zijn er nog altijd twee oudere modellen beschikbaar. Deze zullen dan in prijs verlaagd worden om zo mensen met een minder groot budget ook een model te kunnen bieden. Op deze manier voorkomt Apple dat het andere modellen moeten ontwikkelen om toch een bredere markt aan te spreken.