2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft deze week stilletjes het duurste model van de MacBook Air, die geleverd wordt met een Solid State Drive (SSD), vijfhonderd dollar goedkoper gemaakt, zo ontdekte AppleInsider

De beslissing om deze dure vorm van opslag goedkoper te maken komt vermoedelijk voort uit een sterke daling van de prijzen van nand-geheugen. Eerder deze week maakte OCZ al bekend scherp geprijsde 2,5"-SSD’s te gaan leveren.

De MacBook Air 1,8 GHz met een 64GB-SSD gaat vanaf deze week voor 2598 dollar over de spreekwoordelijke toonbank van de Amerikaanse online Apple Store.

Vorige week moest voor dezelfde configuratie nog 3098 dollar betaald worden. Een daling van vijfhonderd dollar dus.

Ook de 1,8GHz Core 2 Duo-processor van Intel is bij Apple goedkoper geworden. Deze processor kost als upgrade nu 100 dollar in plaats van 200 dollar. De resterende 400 dollar komen wel geheel voor rekening van de lagere SSD-prijs. De 64GB-SSD kostte bij Apple 999 dollar, maar deze upgrade is in prijs verlaagd tot 599 dollar.

Apple stelde klanten die voorafgaand aan de prijsverlaging een MacBook Air met deze specificaties gekocht – en nog niet ontvangen – hebben via mail op de hoogte dat het verschuldigde bedrag in het voordeel van de klant zal worden aangepast.

De prijsdaling werd ook doorgevoerd in de Nederlandse online Apple Store, waar de MacBook Air 1,8 GHz met 64GB-SSD vanaf deze week 2379 euro kost. Deze kostte vorige week nog 2879 euro. Het basismodel kost volgens onze informatie nog altijd 1600 euro.