1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens een periodiek gehouden onderzoek van Futuresource blijkt dat ongeveer eenderde van de Amerikanen en Britten dvd’s kopieert. Het onderzoeksbureau is erachter gekomen dat het kopiëren van dvd’s in het gemeten jaar is toegenomen, want eerst gaf een kwart van de mensen nog aan dat zij dvd’s kopieerden.

Om exact te zijn hebben de Britten voor zo’n 36 procent aan dvd’s gekopieerd in de laatste zes maanden en de Amerikanen doen het met een iets kleiner percentage, namelijk 32 procent. In het onderzoek aan de mensen is ook gevraagd waarom ze dit deden en hierop kwam meestal het antwoord dat ze hun dvd’s kopieerden voor persoonlijk gebruik. Echter gaf niet iedereen deze reden op.

De helft van de mensen die onderzocht zijn laten ook weten dat ze kopieën maken van dvd’s die ze gehuurd hebben van videotheken, wat dus strafbaar is. Van deze eerder genoemde helft van mensen laat 77 procent van de Amerikanen weten dat ze een aantal films wel gekocht zouden hebben als ze niet in staat waren om dvd’s te kopiëren. Voor de Britten ligt dit percentage op 63.

Futuresource concludeert dat de filmindustrie wel leidt onder deze kopieën en dat dit dan ook ten koste gaat van de omzet die de filmindustrie produceert.