1 min

Tags in dit artikel

,

Fabrikant Bic, vooral bekend van haar schrijfgerei en haar wegwerpscheermesjes, zal in Frankrijk begin augustus een mobieltje op de markt brengen dat de klant niet meer brengt dan het hoogstenodige: belllen en sms’en. Het mobieltje zal bij aankoop volledig opgeladen zijn en daarnaast is ook een simkaart aanwezig met 60 gratis belminuten.

Het mobieltje is het product van een samenwerking tussen Orange Frankrijk en BIC en beschikt zoals gezegd over niets meer dan de basisfuncties bellen en sms’en, samen met één extraatje: een FM-radio. De BICphone zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren: citrusoranje en limoengroen. Het ‘wegwerpmobieltje’ kost 49 euro en moet begin augustus overal te vinden zijn in supermarkten en kiosken.

De 60 gratis belminuten die meegeleverd worden bij aankoop van het apparaatje moeten binnen de twee maanden opgebruikt worden, daarna wordt de BICphone nutteloos. Om dat te vermijden moet de klant een speciaal formulier invullen (en dus extra belminuten kopen) bij de dealer, die het apparaatje opnieuw zal activeren. BIC geeft verder ook aan dat dit mobieltje ‘absoluut géén wegwerpmobieltje’ is.