1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een nieuwe provider van mobiele telefonie heeft vandaag een dienst gelanceerd waardoor men gratis kan bellen en sms’en als men toegestuurde advertenties bekijkt.

Blyk is een gratis dienst maar vereist tot nu toe een uitnodiging van een bestaande gebruiker om van de dienst gebruik te mogen maken en een sim-kaart te ontvangen. Orange zal de infrastructuur leveren voor de nieuwe provider. Als de gebruiker eenmaal is geregistreerd zal men zes berichten per dag ontvangen. Deze berichten kunnen advertenties zijn, maar ook marktonderzoeken. In ruil voor het bekijken van deze berichten mag de gebruiker 217 gratis sms’jes versturen, evenals 43 minuten gratis bellen per maand. Wanneer men meer dan 43 minuten belt zal men toch uiteindelijk moeten betalen.

"We waren altijd van plan om een dienst te lanceren die veel service voor zowel de consument als de adverteerders levert," aldus Jon Fisher, Consumer Marketing directeur van Blyk. De dienst is echter alleen maar beschikbaar voor mensen van 16 tot 24 jaar oud. men moet ook over een telefoon beschikken die met MMS kan omgaan. Wanneer men geen telefoon heeft die MMS ondersteund kan men een model via de website van Blyk aanschaffen.

Virgin Mobile probeerde reeds eerder een soortgelijke dienst op te zetten in de Verenigde Staten, maar Blyk is de eerste die de dienst volledig baseert op een advertentiemodel.

Er zijn plannen om de dienst ook in andere Europese landen te lanceren.