2min

Tags in dit artikel

, , ,

De website iphonehelpdesk.nl kan de vraag naar simlockvrije iPhones niet meer aan. Dit zorgt bij veel klanten voor onrust aangezien ze wel betaald hebben maar nog geen iPhone hebben ontvangen.

Enkele weken geleden begon de website met het aanbieden van simlockvrije iPhones. Op de website was de volgende kreet te vinden: "Vandaag bestellen is 8 augustus ontvangen", de website is echter sinds kort niet meer te bereiken. Sommige klanten hebben zelfs al aangifte gedaan wegens oplichting.

Voor een bedrag tussen de 540 en 620 euro was het mogelijk om een iPhone te bestellen. "Het is volkomen legaal wat wij doen, het enige is dat Apple niet toestaat via iTunes de telefoonsoftware te updaten. De iPhone 3G leveren wij met firmware 1.1.4 met een gratis update naar 2.0," aldus de woordvoerder Floor de Haan.

Het bedrijf reageert sinds enkele dagen niet meer op e-mails en het vestigingsadres in Amsterdam is niemand meer aanwezig. "Het probleem is dat we de hoeveelheid mails en telefoontjes gewoon onderschat hebben. Het zijn echt duizenden mails per dag en duizenden telefoontjes per dag, dat is voor een klein bedrijf gewoon even enorm aanpoten. Nog 2 weekjes en dan is de hausse voorbij. Dan zal alles een stuk soepeler lopen," aldus enkele e-mails die eerder verstuurd zijn.

Volgens het bedrijf ligt de schuld bij de toeleveranciers en het feit dat sommige unlockmethodes nog niet beschikbaar zijn. Sommige klanten ontvingen zelfs een eerste generatie iPhone die niet voorzien was van een unlock maar wel voorzien was van een AT&T-simkaart.

Stichting Criminaliteitsbestrijding komt met de volgende reactie: "Normaal doen we dit niet, alleen hebben ze ons adres op een website vermeld en toen kwam er elke minuut een zevental mails binnen. Ik heb nu ongeveer honderd klanten die geen telefoon hebben gekregen. Dat begint aardig aan te tikken. We hebben al het nodige nagetrokken, adressen en vennootschappen, en ik verwacht dat we de eigenaar spoedig te spreken krijgen. Ik sluit oplichting nog even uit. Het mag geen heksenjacht worden."