2min

Tags in dit artikel

,

GELID Solutions heeft onlangs bekendgemaakt dat het bedrijf nieuwe fans wil gaan lanceren. Deze fans worden gedoopt tot de Wing-serie. Een tijdje terug bracht het bedrijf ook al een aantal fans op de markt, maar deze komen uit een andere serie, de Silent-serie.

De fans uit de Wing-serie zullen in drie formaten beschikbaar zijn. Men kan kiezen uit 80mm, 92mm of 120mm.

De nieuwe fans uit de Wing-serie zullen beschikken over groene UV-reactieve bladen, waardoor de bladen van de fans groen zullen oplichten wanneer deze in aanraking komen met UV-licht. De fans maken gebruik van Nanoflux bearing en daarom wordt er verwacht dat de fans het zo’n 100.000 uur kunnen volhouden, zonder dat er problemen optreden. Net zoals de Silent-serie komt de Wing-serie ook met rubberen stukjes om de fan te bevestigen aan de kast en deze moeten de vibraties tegengaan. Met de Wing-serie is het ook mogelijk om de fan meer voltage te kunnen geven, wat bij de Silent-serie niet kon.

De kleinste uitvoering, de 80mm, kan 28.1 CFM verplaatsen en deze fan draait op 2000 rotaties per minuut. De geluidsproductie van deze fan komt uit op 21dBA. De 92mm doet het ook met 2000 rotaties per minuut, maar deze fan verplaatst, zoals vanzelfsprekend, meer lucht dan de 80mm. De 92mm kan namelijk 39.8CFM verplaatsen. Hierbij komt de geluidsproductie uit op 22.5dBA. De 120mm fan verplaatst 64.3CFM en de fan doet dit met 1500 rotaties per minuut. De geluidsproductie van deze fan is 25dBA.

Op de gehele serie krijgt men bij aanschaf een garantie van 5 jaar. Het is de bedoeling dat de fan binnenkort verkrijgbaar is in de winkels. De Wing 8 krijgt een adviesprijs mee van 8,35 euro, de Wing 9 een adviesprijs van 9 euro en de Wing 12 moet 11 euro gaan kosten.