1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia maakt het mogelijk om tv te kijken via een mobiele telefoon. Dit is al langer mogelijk, maar Nokia gaat gebruik maken van een technologie waardoor er een tv-signaal via de ether ontvangen kan worden.

Het gaat hier om de DVB-H-technologie die al eerder door KPN toegepast is. Met deze techologie kan er via de ether op een mobiele telefoon tv gekeken worden. KPN gebruikte deze techniek om EK-wedstrijden uit te zenden. Er is echter nog maar één mobiele telefoon van Samsung die deze technologie ondersteund. Daar komt met de komst van de Nokia N96 verandering in.

Nokia is al een tijdje bezig met het gereed maken van de N96 voor de lancering. Naar alle waarschijnlijkheid is de N96 vanaf eind september in de winkel te vinden. Hierdoor vergroot KPN het bereik van de DVB-H-technologie. Deze technologie is door de Europese Unie al uitgeroepen tot de standaard voor mobiele televisie. De DVB-H-technologie wordt al in zestien Europese landen uitgeprobeerd. De EU verwacht dat er in 2011 zo’n half miljard mensen gebruik van maakt.