2min

Tags in dit artikel

, , ,

KPN heeft sinds de introductie van MobielTV begin juni 2008 tienduizend abonnees succesvol aangesloten op zijn netwerk, zo maakte de telecomprovider vandaag bekend.

MobielTV wordt uitgezonden via de zogenaamde DVB-H techniek. KPN is de eerste mobiele provider die deze techniek in Nederland gebruikt. Met deze techniek is de kwaliteit beter, kunnen veel meer mensen tegelijk TV-kijken en gaat de toestelbatterij langer mee dan bij de andere veelgebruikte UMTS/HSDPA-techniek.

Abonnees ontvangen onbeperkt tien televisiekanalen op hun mobiele telefoon en kunnen kiezen uit drie toestellen: de Samsung SGH-P960, de LG KB620 en vanaf 15 september ook de Nokia N96. De N96 is al beschikbaar op voorinschrijving via www.kpn.com/n96.

Baptiest Coopmans, lid van de Raad van Bestuur van KPN: "We zijn blij dat onze klanten net zo enthousiast zijn over MobielTV als wij en dat al tienduizend mensen kunnen genieten van het haarscherpe beeld. Uit de eerste cijfers blijkt dat er ook veel vraag is naar de nieuwe premiumkanalen. We verwachten dat het aantal MobielTV-abonnees nog behoorlijk zal groeien, zeker na de introductie van de langverwachte en nu al populaire Nokia N96.”

MobielTV van KPN biedt tien TV-zenders in een goede digitale beeld- en geluidskwaliteit. Ook ondertitels zijn op het scherm goed leesbaar. Abonnees ontvangen tien basiskanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. Naast bekende en populaire programma’s die ook op de huiskamer TV te bekijken zijn, zijn er omroepen met specifieke mobiele content. Zo is er RTL 24: een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender die een mengeling van RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Boulevard biedt.

Daarnaast biedt MobielTV nog twee betaalkanalen: Eredivisie Live met de belangrijkste (live) wedstrijden van de Eredivisie en een erotiekkanaal. Beide kanalen zijn te ontvangen voor 5 euro extra per maand per zender en zijn daarnaast per maand opzegbaar. KPN brengt voor MobielTV tot het einde van het jaar geen abonnementskosten in rekening. Vanaf begin 2009 kost het 10 euro per maand om de 10 basiskanalen te kunnen blijven ontvangen.