1 min

Microsoft heeft op haar blog drie projecten getoond waar het achter de schermen mee bezig is om ogenschijnlijk futuristische producten toe te passen in het alledaagse leven. De hardware die hier in sommige gevallen voor wordt gebruikt is zelfs al voor consumenten te krijgen in de vorm van onder andere een OLED scherm, Kinect en Windows Phone.

Het eerste project is een transperante 3D desktop gebruikersomgeving. Hier wordt gebruik gemaakt van Kinect en een transparant OLED scherm om de gebruikersomgeving te creëren.
Het transparante OLED scherm dient als een soort raam, waar je je handen doorheen kan zien, zo kan je virtuele elementen manipuleren welke op het scherm verschijnen. Op deze manier lijkt het alsof er een beeld met diepte ontstaat, waarin je met je handen de virtuele elementen in drie dimensies kan bewegen.

Holoflector is het tweede project wat Microsoft aan de wereld wil laten zien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een koppeling tussen een Windows Phone toestel, Kinect en een LCD-scherm met een spiegel. Kinect herkent het Windows Phone-toestel en toont beelden op het LCD-scherm, welke worden overlapt met het spiegelbeeld.

Het laatste project wordt Illumishare genoemd en geeft een hele nieuwe draai aan videochat. Op elk oppervlakte is het mogelijk om interactie te hebben. Met een projector wordt het beeld van de andere persoon geprojecteerd waar jij direct op in kan spelen.