min

Tags in dit artikel

, , ,

De Japanse minister van handel heeft vandaag bekend gemaakt dat het al drie meldingen heeft gekregen van ontvlammende iPod Nano’s, die waarschijnlijk overhit zijn geraakt. Volgens de minister gaat zijn de problemen ontstaan door een defect in de batterij.

Niemand raakte gewond bij de incidenten, maar de regering gaf wel aan dat bij twee eerdere brandjes de onfortuinlijke consumenten – gelukkig niet al te erge – brandwonden hadden opgelopen. Apple wilde niet onmiddellijk reageren op het nieuws, maar het ministerie gaf wel nog aan dat Apple verklaard heeft dat een defect in de batterijen van de iPod Nano mogelijk aan de basis ligt van de incidenten.

Volgens het ministerie werden alle iPod Nano’s met overhittingsproblemen verkocht tussen september 2005 en september 2006, wat doet vermoeden dat het om toestellen van de eerste generatie gaat. Een officiële instantie die zich bezig houdt met productveiligheid zal de zaak nu onderzoeken. "Het is niet aan ons om te speculeren over het resultaat van het onderzoek. Maar na verschillende gelijkaardige incidenten zou het gepast zijn dat Apple de nodige maatregelen neemt om haar consumenten op de hoogte te brengen van de problemen."