Nauwelijks enkele uren nadat de Japanse regering bekend maakte dat de iPod Nano van de eerste generatie in sommige gevallen vuurgevaarlijk was, heeft Apple gereageerd.

In haar reactie gaf Apple toe dat de iPod Nano in ‘zeer zeldzame gevallen’ met overhittingsproblemen kampt. Het probleem, dat volgens Apple bij slechts 0,001 procent van de verkochte toestellen voorkomt, is te wijten aan batterijproblemen.

Apple onderzocht het probleem en kon daarbij de problemen herleiden naar één batterijfabrikant, die niet bij naam werd genoemd. Wel bevestigde Apple dat bij de incidenten niemand gewond raakt en dat ook geen overige eigendommen beschadigd zijn door de problematische toestellen. Ook zouden geen andere iPod-modellen bekend zijn die met dit probleem te maken hebben.

Wie met overhittingsproblemen kampt moet contact opnemen met AppleCare, die de iPod Nano van gedupeerde consumenten zal voorzien van een nieuwe batterij. Is het daarvoor te laat, dan krijgen deze consumenten waarschijnlijk een nieuw toestel.