Apple roept de eerste generatie iPod Nano’s terug. Dankzij een productiefout zou er overhitting kunnen ontstaan en kan dit veiligheidsrisico’s met zich mee brengen.

Het gaat hierbij zoals vermeld om de eerste generatie iPod Nano welke verkocht zijn in de periode van september 2005 tot december 2006. Het bedrijf uit Cuppertino herleide het probleem tot een enkele batterijleverancier welke bij de productie een fabricagefout maakte. Apple meldt dat ondanks dat de kans op een incident erg klein is, deze wel stijgt naarmate het product ouder wordt. Dit is voor Apple dan ook reden genoeg om een vervangingsprogramma in werking te stellen.

Wanneer je in het bezit bent van een iPod Nano die aan de omschrijving van Apple voldoet, wordt er aangeraden deze niet meer te gebruiken en kosteloos een nieuwe te bestellen. Hiervoor kan je op deze website terecht. Je zal op de website het serienummer van je iPod Nano in moeten vullen om te controleren of deze tot de serie behoort waar problemen mee zijn. Valt je exemplaar binnen deze serie dan mag je je exemplaar opsturen naar Apple en ontvang je zes weken na ontvangst bij Apple een nieuwe iPod Nano. Apple raadt verder aan om een reservekopie te maken via iTunes voordat je je iPod Nano naar Apple verstuurd.