2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple-baas Steve Jobs heeft beloofd dat er in september een oplossing voorhanden zal zijn voor de crashende applicaties die in de App Store zijn gekocht. Veel gebruikers klagen steen en been over het feit dat hun gekochte applicaties voortdurend crashen.

"Dit is een bekende iPhone-bug die opgelost zal zijn in de volgende software-update in september", aldus de mede-oprichter en CEO van Apple. Veel gebruikers van de 2.0-software klagen al enige tijd op onder meer Apple’s eigen forum dat applicaties niet opstarten of kort na het opstarten direct crashen.

Een definitieve oplossing van Apple was er tot nu toe nog niet, wel lukte het gebruikers soms alsnog als ze de software opnieuw downloadden, verwijderden of de iPhone herstelden. Al met al gold dit slechts voor een klein gedeelte van de gebruikers.

Apple probeerde in de afgelopen twee kleine software-updates al het een en ander te fiksen aan de App Store-applicaties maar slaagde er in de meeste gevallen niet in om het probleem definitief uit de wereld te helpen. In sommige gevallen verergerden de software-updates zelfs de problemen.

Hoewel Apple niet heeft aangegeven wat precies de oorzaak van het probleem is, wordt er onder experts duchtig gespeculeerd. Het zou volgens hen te maken hebben met de rechten om een applicatie te draaien. Wanneer men een applicatie koopt dan wordt dit opgeslagen in het iTunes-account. In sommige gevallen is die rechten-informatie niet correct of niet goed leesbaar waardoor problemen optreden.

Iedereen die met de problemen te maken heeft zal dus nog even geduld moeten hebben. In september zal het zover zijn, maar of dat begin, midden of eind september is, is niet bekend. Vermoedelijk zal de oplossing voor dit probleem ook onderdeel zijn van de grote 2.1 software-update.