1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft zojuist het special event dat op 9 september plaats zou gaan vinden bevestigd. Eerder had Digg.com-oprichter Kevin Rose al aangegeven dat er op of rond 9 september nieuwe Apple-producten geïntroduceerd zouden worden.

[imgc title="Apple Special Event: "Let’s Rock"" width=400 height=301]http://www.techzine.nl/uploaded/13901_96e87943.jpg[/imgc]

Volgens Rose ging het daarbij om een volledig herziene iPod nano, een licht gewijzigde iPod Touch en prijsdalingen voor alle modellen. Daarnaast zou volgens hem een nieuwe versie van iTunes met versienummer 8 zijn opwachting maken en gaat Apple de langverwachte iPhone 2.1-update vrijgeven.

In de afgelopen weken kreeg met name de speculatie van Rose dat er een nieuwe iPod nano aan zit te komen meer en meer bevestiging doordat overal op internet foto’s van iPod nano-hoesjes opdoken. Deze hadden exact dezelfde vorm als de door Rose vrijgegeven foto’s.

Hoewel het nog steeds onduidelijk is wat Apple op het special event precies gaat introduceren, is de kans behoorlijk groot dat het sowieso om de nieuwe iPods gaat waar Rose over sprak. Traditioneel is een special event in september toneel voor iPod-vernieuwingen. Volgens de uitnodiging is het event gericht op muziek en niet op de Mac. Mogelijk krijgt ook iTunes 8, waar Rose over sprak, aandacht.

Het event zal dus plaatsvinden op 9 september om 10 uur lokale tijd in San Francisco. Dit is om ongeveer 19.00 uur Nederlandse tijd. Er wordt doorgaans door vele websites live verslag gedaan, maar een live audio- of videofeed is er meestal niet. Wij zullen na afloop een samenvatting met foto’s publiceren.