De aanhoudende geruchten over een aankomend Apple special event in het kader van muziek bleken juist. Apple prikte vandaag de datum 9 september op de kalender en stuurde uitnodigingen naar de pers.


Apple houdt jaarlijks in de maanden september en oktober een special event dat helemaal in het teken van muziek staat. Afgelopen jaren introduceerde het bedrijf onder meer nieuwe iPods en grote updates voor de iTunes-software. Traditioneel sluit Apple het evenement altijd af met een live-optreden van een bekende artiest.

Ook dit jaar wordt Apple verwacht nieuwe modellen van mogelijk de gehele iPod-lijn te gaan introduceren. Eerder gingen al geruchten over een nieuwe iPod touch met camera en GPS-chip en ook een iPod nano met camera behoort volgens verschillende gespecialiseerde websites tot de mogelijkheden. Een update van de iTunes-software naar versie negen met interessante nieuwe functies ligt tevens in de lijn der verwachting.

Een van deze functies is volgens geruchten de mogelijkheid om de applicaties van een iPhone of iPod touch visueel te ordenen door middel van iTunes zelf. Met name voor mensen met grote aantallen applicaties kan dit zeer handig zijn. Ook gaan er geruchten over integratie met sociale media zoals Facebook en Last.fm, maar die hebben wij niet weten te verifiëren. Tot slot zou iTunes mogelijk ook ondersteuning krijgen voor Blu-ray.

Afgelopen vrijdag berichtte Ars Technica dat alle iPod-modellen in de vooraadsystemen van Apple de status ‘discontinued’ hadden gekregen, wat zoveel wil zeggen als niet meer leverbaar. Doorgaans is dat een sterke aanwijzing dat er nieuwe modellen op komst zijn, in dit geval mogelijk dus voor de gehele iPod-lijn.

Het event vindt plaats in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco en begint om 10 uur lokale tijd. Dat is zo rond 19.00 uur Nederlandse tijd.