2min

Tags in dit artikel

, ,

Er zijn amper twee dagen verstreken dat Digg.com-oprichter Kevin Rose een gerucht over nieuwe iPods de wereld in hielp en hij heeft alweer nieuwe informatie voor ons. Als host in de podcast ‘This Week in Tech‘ van Leo Laporte riep hij zelfs een datum voor de nieuwe producten.

Hij geeft aan dat hij ongeveer twee tot drie anonieme ‘bronnen’ heeft die hem van informatie voorzien. Hij geeft tijdens de show toe dat de foto die hij verschafte niet authentiek is, zoals ook al meermaals gesuggereerd werd, daarentegen bezit hij wel andere foto’s die hij naar eigen zeggen niet openbaar mag maken.

Hij deelde ze tijdens de show wel met oprichter Laporte, maar die moet de foto’s na ze bekeken te hebben ook meteen weer verwijderen. Laporte was van mening dat de toegestuurde foto’s er echt uit zagen.

Vaak introduceert Apple nieuwe producten op een speciaal evenement. September is traditioneel Apples iPod-maand. Rose geeft in de podcast aan dat 9 september de dag is voor de aankondiging van de nieuwe producten. De collega’s van Ars Technica melden dat zij deze datum kunnen bevestigen.

Inmiddels ontstaat er ook meer en meer consensus dat de door Rose getoonde foto wel eens de echte nieuwe nano zou kunnen zijn. Op het internet zijn enkele foto’s opgedoken die ontwerpen en 3D-modellen van iPod nano-hoesjes laten zien. Op zich niet vreemd, maar wel als je je realiseert dat deze dezelfde vorm hebben als de nano op de foto van Rose.

[b]3D-rendering en afbeelding van iPod nano 4G hoesje.
Afbeeldingen eigendom van AliBaba en iDealsChina.[/b]

In tegenstelling tot wat men vermoedde dat iTunes 8.0 zou bevatten, geeft Rose aan dat hij geen informatie heeft ontvangen over de langverwachte iTunes-abonnementsdienst voor muziek. Hoewel hij aanvankelijk weinig informatie los wou laten geeft hij alsnog ietwat cryptische informatie vrij. Het zou gaan om ‘kijken naar je muziek’ en ‘iets met aanbevelingen’.

Rose geeft in de show ook aan dat hij huiverig is om teveel informatie vrij te geven. Niet bang voor Apple, maar om dingen te noemen die niet kloppen. Het is normaal dat functies later in een ontwikkelingsproces weer geschrapt worden en zodoende zou Rose dingen kunnen zeggen die totaal niet kloppen.

Volgens Rose introduceert Apple dus op 9 september de nieuwe iPod nano, een aangepaste iPod Touch en de rest van de iPod-lijn. Daarnaast komt Apple met iTunes 8.0 die het versienummer waard zou zijn volgens Rose en geeft Apple de 2.1-software-updates voor iPhone en iPod Touch vrij.