1 min

Tags in dit artikel

, ,

Diverse gebruikers van zowel Norton 360 als Firefox kunnen problemen ondervinden. Beide programma’s werken elkaar namelijk tegen, zo concludeerde zowel Mozilla als Symantec.

Volgens Firefox-ontwikkelaar Mike Beltzner hebben de problemen waarschijnlijk te maken met oudere versies van Norton 360. Dat vertelde hij althans op een vergadering: "Oudere versies van Norton zorgen ervoor dat Firefox niet normaal af kan sluiten. Hierdoor raken enkele bestanden beschadigd, waardoor er problemen ontstaan wanneer de browser opnieuw wordt gestart. Maar we weten nog niet zeker of dit de enige oorzaak is."

Doordat Firefox automatisch een update installeerde kwamen de problemen aan het licht. Er zijn diverse gebruikers van Firefox gaan klagen, omdat hun bookmarks verdwenen waren. Norton-gebruikers klaagden dat hun Password Identity Safe niet meer terug te vinden was.

Er wordt volgens de Firefox-ontwikkelaar nu samengewerkt om de problemen op te lossen: "Tot nu toe zijn we er echter nog niet in geslaagd om de problemen te reproduceren. Van sommige gebruikers hoorden we dat een reboot helpt, maar dat geldt niet voor iedereen. De meeste Firefox-gebruikers hebben nergens last van, maar we begrijpen dat het voor die kleine groep gebruikers een groot probleem is."

Gebruikers van Norton Internet Security kunnen het beste updaten naar versie 15.5, deze heeft de mogelijkheid tot het installeren van een Firefox-patch. Voor Norton 360 is een soort gelijke patch ook beschikbaar, het is allemaal gewoon via LiveUpdate binnen te halen.