1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel Apple morgen verwacht wordt nieuwe iPods te gaan introduceren, heeft men bij Microsoft ook niet stilgezeten. Microsoft wordt verwacht ook deze maand met een nieuwe generatie Zune te gaan komen.

Afgelopen weekend lekten er details uit over deze nieuwe Zune. Elektronica-retailer Frys publiceerde per abuis specificaties en een foto van een Zune met 8GB flash-schijf. De webpagina omschreef de nieuwe mediaplayer van Microsoft als voorradig, hetgeen mogelijk betekent dat Microsoft de nieuwe Zune spoedig gaat introduceren.

Enkele nieuwe functies van de Zune zijn het zogenaamde "Device to cloud", waarmee draadloze hotspots gebruikt kunnen worden om de mediacollectie te updaten, Zune Marketplace bezocht kan worden, favorieten uitgewisseld kunnen worden en nieuwe muziek aangeschaft kan worden.

De nieuwe Zune volgens Frys

Ook nieuw is "Channels", een functie om persoonlijke stations aan te maken die persoonlijke playlists bij kan houden. Tot slot heeft Microsoft volgens de specificaties ook een mogelijkheid om games te spelen aan de Zune toegevoegd. De games ‘Texas Hold’em’, een pokergame, en Hexic zullen gratis met de Zune meegeleverd worden, zo luidt de beschrijving op de website.

Volgens de door Frys gepubliceerde informatie gaat de 8GB-variant van de nieuwe Zune voor 150 dollar over de toonbank en zal geleverd worden in verschillende kleuren, waaronder de nieuwe kleuren blauw en zilver. De 16GB-variant ruilt vervolgens voor 200 dollar van eigenaar.